TRÅDLYFT

Trådarna förs in i huden med en tunn nål och känns väldigt lite. Vi använder bedövningssalvor för att minskar obehaget vid insticket. Om man använder hullingtrådar (barb-tådar) så lägger man en droppe bedövning i huden innan och behandlingen medför väldigt lite obehag.

De tunna trådarna lyfter huden och ökar hudens elasticitet. Behandlingen tar ca 30-45 minuter. Trådarna som förs in i huden är tillverkade av det vävnadsvänliga och biokompatibla ämnet polydioxanon (PDO), som är ett välkänt ämne inom den medicinska branschen där det även används inom kirurgi för att sy i inre organ. PDO-trådarna som används vid trådlyft är tunnare än ett hårstrå och är vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarligt för kroppen

Denna typ av trådar bryts ner i kroppen efter 6-9 månader men innan dess ger de en stimulering i huden som bygger upp nytt kollagen och på så vis åstadkommer ett lyft. Vissa av trådarna har koner eller hullingar som ger ytterligare lyft i områden där detta behövs. Behandlingen håller i 12-24 månader eller längre, beroende på ålder, livsstil och hudtyp.

Man ser en del resultat omedelbart i form av lyft och utfyllnad och resultatet blir ännu bättre under de kommande månaderna på grund av att kroppen bygger kollagen

Rökning och överdriven solning förkortar hållbarheten. Man ser en del resultat omedelbart i form av lyft och utfyllnad och resultatet blir ännu bättre under de kommande 3-4 månaderna på grund av att kroppen bygger kollagen. Tekniken utförs bara av legitimerade läkare och sjuksköterskor med specialistkompetens inom estetiska behandlingar.

Man kan göra pann-och ögonbrynslyft, hel ansiktslyft, haklyft, halslyft, tear trough, nasolabiala veck, sura mungipor, läpplyft hel eller halv, arga rynka, kråksparkar, dubbelhaka, samt behandla s k gäddhäng på överarmar.

Biverkningar:
Oftast har man minimalt obehag efteråt och kan gå tillbaka till arbetet, särskilt efter minilyft. Ibland får man blåmärken som kan finnas kvar en dryg vecka och vid större trådlyft ses ibland lite svullnad. När man lägger hullingtrådar så kan de strama de första veckorna, särskilt när man tuggar. Infektion eller mer allvarliga biverkningar är mycket sällsynt.

Trådlyft är lämpligt för de flesta friska personer där effekterna av åldrandet blivit uppenbart och man önskar lyfta t ex ögonbryn, ansikte, hals, armar eller byst utan att göra en operation. Vid en konsultation går vi igenom dina förutsättningar och vilket trådlyft som skulle passa.

PNK Medic Beauty Klinik

Knalleland Blåa huset
Bergslenagatan 45
50630, Borås
0760 - 66 12 66

info@pnkbeauty.se
info@pnkmedic.se

}

Öppettider

Mån - Fre: 10 - 18