FILLERS

Fillers är en mycket populär ansiktsbehandling med mycket brett användningsområde, där man behandlar rynkor. Detta görs med hjälp av ett laboratoriet framställd injicerbart substans s.k hyaluronsyra som egentligen finns naturlig i kroppen. Denna behandling passar när man vill förändra och förbättra sitt utseende på ett diskret och naturligt sätt. Behandlingen är effektiv och ger ett hållbart resultat. Genom att återfukta, bevara och släta ut ungdomlig spänst och lyster, föryngrar en rynkbehandling med fillers ditt utseende.

Hyaluronsyra är geleliknande ämne som egentligen finns naturligt i vår kropp. ​Den absorberar vatten som en svamp och fungerar som kroppens smörjmedel och stötdämpare​.​ Uppgiften ämnet har är att hålla huden fuktig, bidra till bildandet av ny vävnad och ge volym och forma ansiktet inifrån. I takt med att vi åldras minskar mängden hyaluronsyra i kroppen, vilket resulterar i att huden tappar sin ungdomliga spänst och lyster och rynkor uppkommer. Genom en fillersbehandling kompenseras detta genom att hyaluronsyra tillsätts som bygger upp, återfuktar, föryngrar och slätar ut hudens struktur.

Behandlingen används med fördel för ansiktskonturering, behandling av rynkor och läppförstoring. De vanligaste områden att behandla med fillers är läppar, kinden, käkvinkel, hakan och rynkor mellan näskanten och mungipan (nasolabialavecket). Behandlingen sker med en mycket tunn nål och kan vid önskemål även kompletteras med en effektiv och smärtlindrande salva.

Beroende på vilken behandling som utförs injiceras olika fillerprodukter i olika mängd och på olika djup. Hur mycket filler man använder och på vilket djup den läggs beror på vilken kroppsdel som behandlas och hur stor fyllnadsökning man vill uppnå. Vid behandling av t.ex. en rynka används en betydligt mindre mängd filler än vid en hakförstorin​g.

Så går det fillersbehandlingen till:
En fillerbehandling tar mellan 30-45 minuter beroende på behandlade området och du

kan återgå till ditt arbete och kan fortsätta din dag som vanligt direkt efter behandlingen. Den går till på ungefär följande sätt:

1. Först gör din behandlare en noggrann bedömning av din hud och av det område som skall behandlas.

2. I vissa fall märks injektionspunkterna upp i förväg med hjälp av en penna för att underlätta behandlingen.

3. Injektionsplatserna rengörs och desinficeras med en antibakteriell lösning och bedövas med hjälp av is eller en bedövningskräm beroende på patientens önskemål.

4. I vissa fall innehåller injicerbara fillers lokalbedövning och i andra väljer behandlaren att sätta en sådan i behandlingsområdet separat. Denna bedövning är av samma typ som används av tandläkare.

5. Själva injektionsprocessen går mycket snabbt och en behandling bestående av en serie injektioner är ofta över på mindre än 30 minuter.

6. Efter injektionerna tvättas det behandlande området av. Vid behov erbjuds patienten en kylpåse för att minska det tillfälliga obehaget/den svidande känslan som ibland uppkommer alldeles efter injektionerna. Patienten kan lägga på makeup efter 4 timmar men skall undvika att utsätta injektionsområdet för tryck.

7. Resultaten av en behandling med en vävnadsfiller syns nästan direkt efter behandlingen. Ibland syns även en mindre svullnad och lite blåmärken i det behandlande området.

PROBLEM

Hur känns det efter behandlingen och vad man ska tänka på:
En fillerbehandling är en enkel behandling och oftast och betraktas som mycket säkra. Komplikationer och biverkningar förekommer sällan. Man får några sticksår och viss svullnad, men det går fort över. Normalt sett behövs ingen sjukskrivning.

• Omedelbart efter behandlingen kan du komma att känna en viss smärta, vara svullen och ha små blåmärken i behandlingsområdet. Detta går bort inom ett par dagar.

• Det behandlande området kan kännas lite bortdomnat och huden kan se lite röd och irriterad ut. Även detta försvinner inom några dagar.

• Vid användning av vissa fillers kan det behandlade området ibland framstå som lite överfyllt alldeles efter behandlingen och i upp till ett par dagar därefter. Detta beror på att behandlaren avsiktligt överfyller för att kompensera för den filler som omedelbart bryts ned av kroppen.

Det är viktigt att tänka på att de behandlingsresultat man uppnår med hjälp av icke-permanenta fillers precis som namnet antyder inte är permanenta. Den ökade vävnadsvolymen kommer att gå tillbaka inom 3-18 månader beroende på vilken fillerprodukt som använts och i vilket område den lagts.

PNK Medic Beauty Klinik

Druveforsvägen 8
504 33 Borås
0760 - 66 12 66

info@pnkbeauty.se
info@pnkmedic.se

}

Öppettider

Mån - Fre: 10 - 18